VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

2de8da91-39c1-4ab0-9256-6af23cb89568

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Wat zijn de mogelijkheden voor het verstrekken van een thuiswerkvergoeding?

do 22 okt 2020

Sinds de coronacrisis werken we zoveel mogelijk thuis. Dit betekent dat u als werkgever moet zorgen voor een ergonomische werkplek waar de werknemer veilig thuis kan werken. Dat brengt ook kosten met zich mee. Uit een berekening van het Nibud blijkt dat het voor een werknemer die vijf dagen per week thuiswerkt ongeveer € 40 per maand kost (€ 2 netto per thuiswerkdag).

De werknemer schaft de nodige voorzieningen aan op kosten van de werkgever. Denk aan een groter beeldscherm, een fijne werkstoel en een bureau. Ook extra gebruik van water, gas en elektriciteit komen bij het thuiswerken als extra kostenpost.

Thuiswerkvergoeding
Sommige werkgevers zijn bereid een thuiswerkvergoeding toe te kennen, ondanks dat daartoe geen verplichting bestaat. Zij lopen hierbij tegen de wettelijke beperkingen in de Werkkostenregeling aan. Een vergoeding verstrekken voor kleine voorzieningen kan onbelast via de Werkkostenregeling. Dat gaat dan wel ten koste van de vrije ruimte.

Vrije ruimte
Een lichtpuntje is dat voor 2020 de vrije ruimte van de Werkkostenregeling is vergroot: over de eerste € 400.000 van de loonsom, geldt een vrije ruimte van 3% in plaats van 1,7%. Bij overschrijding van de vrije ruimte is de werkgever overigens 80% eindheffing verschuldigd.

Beeld: Freepik.com

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org