VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

c9c949d5-23c7-40b1-80c3-e5a89c98c225

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Update vraag en antwoord in protocol ‘Samen veilig doorwerken’

do 21 jan 2021

Diverse vragen en antwoorden van het protocol Samen veilig doorwerken hebben een update gehad. Zo is bijvoorbeeld het antwoord op de volgende vraag aangepast: Wij hebben (ook) een winkel/showroom. Kunnen we openblijven?

Dat hangt er van af, waarschijnlijk niet. Alle detailhandel is gesloten, met een aantal uitzonderingen. U mag wel business-to-business verkopen maar niet aan particulieren. Daarnaast mogen er reparaties verricht worden aan consumentengoederen. Doe dit op breng- en afhaalbasis. Verkoop van artikelen is niet toegestaan. 

Ook winkels die keukens, badkamers etc. verkopen, inclusief showrooms, zijn gesloten voor particuliere verkoop. Deze kunnen ook niet op afspraak voor particulieren open, business-to-businessverkoop is wel toegestaan. Indien noodzakelijk is het wel toegestaan om bij een particuliere klant thuis advies te geven. Dit kan vanzelfsprekend alleen onder voorwaarden van bezoek thuis (afstand houden en max 2 personen per bezoek per dag). Houd in aanvulling hierop ook het Protocol Samen Veilig Doorwerken aan, dat beschrijft hoe er veilig bij particulieren achter de voordeur gewerkt kan worden.

Als u de winkel moet sluiten, mag u ook geen afhaalfunctie of buitenverkoop inrichten. U mag wel producten bezorgen.

Afhalen (click & collect, dus op reservering of bestelling) is wél toegestaan voor doe-het-zelfzaken. Dit zijn winkels die voornamelijk gereedschap, hang- en sluitwerk, verf- en verfwaren verkopen. Reden voor deze uitzondering is dat ze producten verkopen die noodzakelijk zijn voor reparatiewerkzaamheden in en aan het huis.

Samengevat: 

  • Business-to-businessverkoop is toegestaan. 
  • U mag aan particulieren niet verkopen, alleen bezorgen. 
  • Als uw winkel valt onder doe-het-zelf mag u wel op afhaalbasis aan particulieren verkopen. 
  • Als u een reparatiepunt hebt, mag je wel repareren maar niet verkopen. 
  • Showrooms moeten sluiten voor particulieren, een adviesgesprek mag wel bij de particulier thuis plaatsvinden.

Dit antwoord is gebaseerd op de website van de Rijksoverheid, zie voor meer informatie: Open en gesloten winkels tijdens de lockdown. Meer info voor winkeliers staat hier.​

Gerelateerde tags

Corona

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

De Molen 30
3994 DB Houten
Postbus 1010
3990 CA Houten
T 030 659 55 50
E info@vhg.org