VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

282afa95-d5e9-4040-bade-dcc1f50a3c59

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Sazas voor de vierde keer op rij nummer 1

do 28 jan 2021

Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg

Voortslepende coronacrisis eist zijn tol

Het aantal medewerkers dat langdurig ziek is, loopt als gevolg van uitgestelde zorg verder op. Zieke medewerkers moeten door de coronacrisis en de druk op de zorg langer wachten op behandeling en re-integratie. 

Dat blijkt uit cijfers van verzuimverzekeraar Sazas. In het vierde kwartaal van 2019 behandelde Sazas nog 328 dossiers van medewerkers met een verzuim langer dan 250 dagen. In het vierde kwartaal van 2020 ging dit om 392 dossiers, een stijging van ruim 19%.

"De hersteltijd loopt op doordat de reguliere zorg tijdens de eerste golf in maart fors is afgeschaald en in het laatste kwartaal van 2020 opnieuw tijdens de tweede golf", zegt Hans van Bussel, algemeen directeur van Sazas. "Dat is niet voor niets, want die capaciteit is en was hard nodig om coronapatiënten de juiste zorg te kunnen bieden. Maar voor veel andere mensen die niet-acute zorg nodig hebben, betekent dit dat hun behandeling wordt uitgesteld, medische consulten soms enkel nog telefonisch worden gedaan en het aanzienlijk langer duurt voordat zij weer aan de slag kunnen.''

Over Sazas, uw verzuimspecialist

Sazas is specialist in verzuimoplossingen voor het mkb. Naast verzuim- en inkomensverzekeringen biedt de verzuimspecialist diverse oplossingen om bedrijven gezond te houden. Preventief, maar ook als er al sprake is van verzuim door middel van verzuimbegeleiding. Door nauwe samenwerking en een snelle aanpak neemt Sazas bedrijven veel regelwerk uit handen. Zo kunnen werkgevers zich blijven focussen op waar hun hart ligt, namelijk ondernemen.

Voor de vierde keer op rij nummer #1
De aanpak van Sazas wordt gewaardeerd door haar klanten. De verzuimspecialist kwam onlangs voor de vierde keer op rij als nummer 1 uit het Klanttevredenheidsonderzoek Inkomen Zakelijk van het Verbond van Verzekeraars. Klanten waarderen de dienstverlening van Sazas met een 7,8. Het persoonlijke (telefonische) contact beoordelen zij met een 7,9. De belangrijkste pluspunten zijn de professionele houding van de medewerkers en 'de korte lijnen'. In deze video hebben een aantal collega's een persoonlijke boodschap voor onze klanten opgenomen.​

Lees hier de rest van het persbericht van Sazas over de laatste verzuimontwikkelingen (onder andere door het coronavirus).

 

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org