VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

5fbfd9a9-cfab-4acd-8b64-808a246ef672

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Nieuw: Opleiding Hovenier Historisch Groen

do 10 dec 2020

Er is een nieuwe opleiding voor hoveniers, beheerders en medewerkers van gemeentelijke diensten en natuur- en terreinbeherende organisaties, die werkzaam zijn in historisch groen. Het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen biedt de opleiding Hovenier Historisch Groen voor professionals die allround opgeleid zijn en hun kennis op erfgoedgebied willen verbreden en verdiepen. De opleiding bestaat uit acht modules, die verspreid over drie lesjaren worden gegeven. Module 1 en 7 worden gegeven in 2021. De modules zijn los van elkaar te volgen.

De opleiding staat in het teken van het leren kijken naar en herkennen van historische groenstructuren. Er is veel aandacht voor kennis van uitvoering, beheer en organisatie, praktische kennis van historische plant- en boomsoorten, materialen, tuinarchitectuur, landschapsstijlen en de geschiedenis van het hoveniersvak. Met de opgedane kennis kun je als hovenier het onderhoud en herstel van historisch groen in de praktijk beter uitvoeren.

De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Stichting Kennisontwikkeling Groen Erfgoed (SKGE). Deze stichting vertegenwoordigt het Gilde van Tuinbazen, de Vereniging van Erfgoedhoveniers, de Vakgroep Groen Erfgoed en de Nederlandse Tuinenstichting.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar de website van het NCE.

Foto: Arjen Veldt

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org