VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

119c10fc-7581-49d1-a21e-9b6cab32ed2f

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Coronaberichten

do 28 jan 2021

​​

Regels voor reizen naar Nederland (incl. grenswerkers)

Niet-essentiële reizen van en naar België zijn verboden per 27 januari a.s. Reizen voor het werk wordt als essentieel gezien. Grenswerkers zijn dan ook uitgezonderd van het verbod.

Essentiële reizen moeten echter wel worden verklaard met een 'verklaring op eer'. Op deze website is het formulier te downloaden. https://www.info-coronavirus.be/nl/ .(Helpdesk Corona)

Werken achter de voordeur nog steeds toegestaan

Het uitvoeren van werk in een particuliere woning met meer dan 1 persoon is toegestaan. Dit is gebaseerd op de uitzondering die de overheid voor groepsgrootte op de werkvloer maakt. Kijk voor de volledige toelichting op de website van de Rijksoverheid.

Ga naar de rubriek 'Regels voor groepen en aantallen'. Klik vervolgens op 'Alles in groepsverband: maximaal 2 personen' en ga naar 'Uitzonderingen op de regels voor groepsvorming'. Ook op deze websitepagina van de Rijksoverheid (zie 'Bezoek van werklui in huis') wordt dit uitgelegd.

Belangrijk
Als u bij particulieren werkt, is het ook van groot belang dit veilig te doen. Kijk voor alle afspraken in de 'Checklist dagindeling vakman – Werken bij particulieren'. (Helpdesk Corona)​

Protocol Veilig samen doorwerken en lijst veelgestelde vragen bijgewerkt.

Het protocol Veilig samen doorwerken heeft en update gekregen. Ook de lijst met veelgestelde vragen is geactualiseerd. (Helpdesk Corona)

Gerelateerde tags

Corona

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

De Molen 30
3994 DB Houten
Postbus 1010
3990 CA Houten
T 030 659 55 50
E info@vhg.org