VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

101e093f-bc05-449e-9d37-5af47215354b

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Blijf veilig!

di 15 dec 2020

Sectoren die werken onder het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ kunnen doorwerken

Het gonsde in Den Haag gistermiddag van geruchten over nieuwe coronamaatregelen. Er zat een stevige lockdown aan te komen, die ons land volledig plat zou gaan leggen. Gelukkig kwam er in de loop van de middag een informeel bericht vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de sectoren die werken onder het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ hun werk ondanks de lockdown kunnen blijven voortzetten. Daarmee kunnen wij als groene branche aan de slag blijven. Het is hierbij heel belangrijk, dat we de juiste voorzorgsmaatregelen nemen. Ik roep u op om hier nauwgezet aandacht aan te blijven besteden.

Historisch
De toespraak van onze minister-president gisteravond was historisch te noemen. Terwijl hij uitlegt dat het virus zich zeer snel verspreidt en er ingrijpende maatregelen nodig zijn, demonstreert een groepje hard fluitend aan de rand van de Hofvijver. Als we kijken naar wat de zorg nu overkomt en welke risico’s kwetsbare mensen nu lopen, dan kunnen we niet anders dan deze lockdownmaatregelen nemen. Het is een hard gelag. Voor ons allemaal. Ik denk hierbij ook aan alle ondernemers in sectoren die nu totaal gesloten zijn en kopzorgen hebben over hoe het nu verder moet met hun bedrijf. Onze branche kan gelukkig door.

Voorzorgsmaatregelen
Ondanks dat lichtpuntje, zullen er nog tal van vragen zijn en problemen waar u de komende weken mee geconfronteerd wordt. Hoe staan uw klanten er tegenover als u toch voor werkzaamheden aan huis of op locatie komt? Dat moet u goed uitleggen en aangeven welke voorzorgsmaatregelen u voor de veiligheid van uw klanten en uw medewerkers neemt. Met de sluiting van de scholen wordt er ook weer een groter beroep op de ouders gedaan voor kinderopvang en het verzorgen van lessen thuis. Het is niet ondenkbaar dat u voor medewerkers ruimte moet maken om thuis zorgtaken te kunnen doen. Misschien heeft u medewerkers die nog naar kantoor komen, maar die nu beter nog meer thuis moeten gaan werken. Ook dat vraagt mogelijk weer om extra faciliteiten om dat te kunnen doen.

Praktische vragen
Naast de praktische vragen waar u mee te maken krijgt, kan ik mij voorstellen dat u in deze periode denkt aan het toepassen van de mogelijkheden in het jaarurenmodel. Of misschien oriënteert u zich op mogelijke steunmaatregelen om deze periode financieel te overbruggen. Van harte beveel ik u aan contact op te nemen met onze Ondernemershelpdesk. U kunt daar terecht voor informatie, steun en advies. Maak daar gebruik van. U kunt bellen met telefoonnummer (030) 659 55 50 of mail ondernemershelpdesk@vhg.org. Er is ook meer informatie te vinden op de coronapagina's van deze website.

Zoals onze minister-president gisteren aan het eind van zijn toespraak aangaf; ‘We komen deze periode door. Er is licht aan het einde van de tunnel’. Tot dat moment moeten we er zijn voor elkaar en samen de strijd tegen het coronavirus aangaan. Onze rol als uw branchevereniging is om u mee te helpen door die tunnel te kunnen komen. U kunt op ons rekenen. Blijf veilig! Blijf gezond!

Mede namens bestuursvoorzitter Rien van der Spek,

Met vriendelijke groet,
Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners,

Egbert Roozen
directeur

Gerelateerde tags

Corona

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

De Molen 30
3994 DB Houten
Postbus 1010
3990 CA Houten
T 030 659 55 50
E info@vhg.org