VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

4e67b71b-6dfa-478e-ac3e-01673d198e47

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Aan het werk met de kettingzaag?

do 12 nov 2020

Lees de tips om gezondheidsklachten te voorkomen

Werken met de motor- of accukettingzaag vraagt wat van het lichaam van uw medewerkers. Wie langdurig met deze machine werkt, kan klachten krijgen aan gewrichten, pezen, spieren en de rug. Gelukkig zijn deze klachten te voorkomen.

In de arbocatalogus hoveniers en groenvoorziening staan praktische tips. Gebruik bijvoorbeeld bewust de lichtst mogelijke kettingzaag. Door de snelle ontwikkeling van kettingzagen met een accu, zijn er steeds meer alternatieven. Ook iets om over na te denken bij de aanschaf van nieuw materiaal.

Een andere tip is om altijd te werken met een scherp en goed geslepen (snijhoek) zaagketting. Dit is minder belastend, geeft een mooier zaagresultaat, kost minder kracht (brandstof) en werkt sneller.

Meer informatie
Naast deze tips, hebben we nog veel meer praktisch advies. Bijvoorbeeld over gezond werken met een kettingzaag bij koud weer. Kijkt u hiervoor in de arbocatalogus hoveniers en groenvoorziening.Deze arbocatalogus is geschreven door VHG-werkgevers en werknemers samen met Stigas.

Hebt u na het bekijken van de arbocatalogus twijfels of wilt u weten hoe u uw medewerkers het beste voorlicht? Sla uw risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) erop na of neem vrijblijvend contact op met Stigas preventieadviseur. Of bel naar de Stigas Servicedesk 085 – 044 07 00 (optie 1).

Gerelateerde tags

Arbo

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org